Bianca Runge en Esther Splinter werken samen als de Klusvrouwen.
Ze geven Doe Het Zelf cursussen aan – voornamelijk – vrouwen.

In 2018 besloten samen de handen uit de mouwen te steken toen iemand ze in aan elkaar voorstelde. Ze bleken namelijk beiden met het idee rond te lopen om kluscursussen te gaan geven. De koppeling was snel gemaakt.
Na een succesvolle try-out en veel media aandacht is besloten tot de oprichting van VOF de Klusvrouwen.

We maken een magazine en gaan in de toekomst misschien wel  bloggen en videotutorials maken. We hopen dat je daardoor zelf wat makkelijker de hamer of accuboor oppakt.
Want echt: het is niet altijd zo moeilijk of tijdrovend als je misschien denkt!

VOF de Klusvrouwen probeert waar mogelijk circulair te werken. We geloven in samenwerking en uitwisseling om elkaar en anderen te versterken.

Wie is Esther?
Esther Splinter heeft haar eigen bedrijf L’Echarde en werkt als meubel/ antiek restaurateur en is klussende moeder van twee.
Praktisch en oplossingsgericht in haar werk, maar ook in de huis en tuin klussen. Ze houdt van aanpakken en het overbrengen van kennis zodat mensen zelf leren klussen.

Wie is Bianca?
Bianca Runge is in het dagelijks leven allesdoener in haar eigen bedrijf Beeldstation. Ze ontwikkelt creatieve randprogrammering voor festivals & events. Ook geeft ze workshops, is ze coordinator en richt ze tentoonstellingen in. In 2013 vatte ze het plan op om vrouwen te helpen met Doe Het Zelf klusjes die vaak blijven liggen.

Je weet wel, die lamp of dat schilderij wat je al weken op wilt hangen. Klusjes waar je zelf liever niet aan begint. Maar waar je eigenlijk ook geen hulp voor in wilt schakelen.
Herkenbaar?
Nou dat is precies wat we je gaan leren!

Veel klusplezier!