laminaat tang

Laminaat op maat

Bij het betrekken van mijn nieuwe huisje wilde ik heel graag laminaat leggen. Ik vind dat echt geweldig om te doen, er ontstaat meteen wat moois als je het legt. Zelfs al zijn de plintjes nog niet af, het ziet er meteen stukken beter uit.

Laminaat leggen is geen kunst op zich, je moet even weten hoe je het doet en dan gaan: Aftekenen, zagen, neerleggen en aan elkaar maken. Rond de verwarmingsbuizen en rond de deurposten het kwam helemaal goed. Beneden koos ik voor hoge plinten, dan kunnen alle draden erachter lopen. Boven koos ik voor de platte plakplinten. En dat is dan toch echt een heel werk hoor, om al die plintjes in verstek te krijgen rond de deurposten.

Liggend op mijn knieën zaagde ik alles keurig in mijn verstekbak met kapzaag alles op maat. Later zag ik bij de bouwmarkt hele handige plintenknippers liggen. Als ik dat had geweten had het me veel tijd en pijnlijke knieën gescheeld.

Esther